På Scenen

Roller

Ragna Berg

spilles av: Pernille Markhus

Pernille Markhus er 12 år og går på Maridalen skole i Oslo. Hun elsker sang, dans og teater mer enn alt annet. Det å stå på scenen som musikalartist og skuespiller er det eneste hun vil når hun blir stor, og det finnes ingen plan B! Pernille går på Art musikalskole hvor hun for tiden er med i dansekompaniet, musikalkompaniet og hiphopkompaniet. Tidligere har hun bl.a. i 2022/2023 spilt rollen som «Alice» i Scenekvelders produksjon av Roald Dahls Matilda på Folketeateret, samt spilt «smånisse» i Reisen Til Julestjernen på Folketeateret både i 2021 og 2022. Pernille gleder seg stort til å få spille rollen som Ragna, og det blir hennes aller første erfaring med friluftsteater.

Nera

spilles av: Kirsten Jåvold Hagen

Kirsten Jåvold Hagen er en av forfatterne av Bronsebukkene. Hun har spilt Nera i alle oppsetninger bortsett fra to. Hun har spilt teater på Hadeland i 25 år, blant annet for Lurt, FABU, Fagerlund teaterlag, Hadeland teaterlag, Nordavind produksjoner og Hadeland Janitsjars musikaloppsetninger.

Rein og Anders

spilles av: Lasse Friborg

Lasse Friborg er frilansskuespiller, instruktør og scenekampkoreograf fra Grua. Han har en Bachelor i Skuespillerfag fra NSKI Høyskole. Han har også en utdanning i scenekamp fra Nordic Stage Fight Society (NSFS). Han har vært med i Fagertun Barne- og Ungdomsteater siden han var 9 år og i Bronsebukkene siden han var 12 år. Han har vært skuespiller og scenekampkoreograf i blant annet Ronja Røverdatter, Brødrene Løvehjerte, Spelemann på taket, The Producers og Rosenkavaleren.

Liv og Ingeborg

spilles av: Nora Ramsrud

Nora Ramsrud har vært med i Bronsebukkene siden 2003. Hun har i tillegg vært med i Fagertun Barne- og ungdomsteater. Nora har master i musikk ved lærerutdanningen i Oslo og hadde sang som hovedfag ved Rønningen Folkehøgskole. Nora har i tillegg sunget med Adam Douglas ved kulturskolen og danset ved Viktor Trutts danseskole/Electric feet siden hun var liten. Hun jobber som lærer på Slattum Barneskole.

Syr

spilles av : Thomas Ottersen

Thomas er utdannet skuespiller fra Liverpool Institute for Performing Arts. Han har medvirket i flere teaterstykker og musikaler, deriblant Sound of Music på Edderkoppen teater, Spring Awakening på Oslo Nye Teater, Skylight på Nationaltheatret, Brevduene og [tilnærmet lik] på Teateret Vårt i Molde.
De siste årene har Thomas spilt på Folketeateret i musikalene Les Misérables, Phantom of the Opera, Sound of Music og Chess. 
Han har også spilt i filmene Kill your friends og Samtalen. Thomas er utdannet teaterpedagog fra Khio.

Volven

spilles av: Marit Sverresson

Marit Sverreson har musikk- og dramautdanning fra lærerhøyskolen på Hamar. Ved siden av lærerjobb, har hun i en årrekke deltatt aktivt i kulturlivet, både på konsert- og teaterscener. Her har hun fått spille fl ere store roller, bla. Sally Bowls i Cabaret og Golde i Spelemann på taket. Mange forbinder henne nok som Volven i Bronsebukkene, en rolle hun har hatt i mange produksjoner.


Her finner du oss

Friluftsteateret Bronsebukkene

Kristin Friborg
Fiolstien 14
2742 Grua

Bronsebukkenes Venner

Marit Sverreson
Vangsgutua 61
2730 Lunner

Copyright © 2011- Bronsebukkenes Venner All Rights Reserved