Bak scenen

Kristin Friborg –
produsent

Kristin og resten av  Hadeland Teaterlag står bak årets oppsetning. Kristin har 18 års erfaring innen teater på Hadeland og dette er tredje gangen hun står bak oppsetningen av Bronsebukkene. 

Forfattere

Bronsebukkene ble skrevet av fire lokale teaterentusiaster som et innendørsspill i 2000; Kristin Brenli, Anne Kathrine Brodtkorb, Kirsten Jåvold Hagen og Marit Sverresson. Siden har musikkspillet flyttet ut i friluft og vokst og utviklet seg gjennom 20 år.

Tor Ingar Jakobsen -komponist og kapellmester

Jakobsen er oppvokst på Lena på Toten, og utdannet ved Universitetet i Oslo (2004). Han har arbeidet med teatermusikk, både som utøver, orkesterleder og komponist.
Han er i dag freelance musiker.
Med flere komposisjoner på Broadway, vil vi tørre påstå at totningen er Norges beste innen musikal og teaterkomposisjon.

Evy Kasseth Røsten – regissør

Evy Kasseth Røsten er vår nye regissør.

Evy har jobbet som skuespiller i 23 år, og de siste 7 årene har hun også hatt regi på store og små forestillinger, både ute og inne. Hun har vært synlig på flere av landets store institusjonsteatre, samt at hun har en rekke film og tv-oppdrag bak seg.  Hun er også medvirkende og skapende i egne prosjekter og har ved flere anledninger initiert og gjennomført egne forestillinger. I tillegg til de tradisjonelle teaterhusene, har Evy et stort hjerte for spel-sjangeren, og finner stor mening i å jobbe med engasjerte amatører med stolthet over sin lokalhistorie. Dette er et arbeid hun har mottatt flere priser for. Selv sier hun at spel er en dannelsesreise, geografisk, historisk og sosialt.

Silje Onstad Hålien – koreograf

Silje Onstad Hålien er opprinnelig fra Valdres, nå bosatt i Oslo.Hun er danser og koreograf. 
I sitt kunstneriske virke er Onstad Hålien opptatt av å bruke det folkelige materialet innenfor dans og musikk i et samtidig uttrykk og hun er en svært sentral skikkelse i utviklingen av det sceniske feltet innen tradisjonsdans.

Jegere i Bronsebukkene

Lasse Friborg – scenekampkoreograf

Stykket vårt inneholder mange heftige kampscener og disse er på et mesterlig vis koreografert av Hadelands egen scenekampekspert. Lasse har bachelorgrad i skuespillerteknikk fra NSKI Høyskole og han studerer scenekamp ved Nordic Stage Fight Society (NSFS). Han holder kurs i forskjellige våpengrener, og har koreografert scenekamp for bl.a. Säffleoperaen i Sverige. Dette er tredje gangen han er scenekampkoreograf for Bronsebukkene.


Her finner du oss

Friluftsteateret Bronsebukkene

Kristin Friborg
Fiolstien 14
2742 Grua

Bronsebukkenes Venner

Marit Sverreson
Vangsgutua 61
2730 Lunner

Copyright © 2011- Bronsebukkenes Venner All Rights Reserved